De structuur van bloemen en bestuivers

In een bloeiende plant is een bloem een ​​reproductieve structuur. Het biedt een mechanisme om sperma en eieren te verenigen. Bloemen fungeren ook als bestuivers. Leer meer over de structuur van bloemen door dit artikel te lezen. Je zult ook ontdekken hoe verschillende bloemdelen tijdens de evolutie zijn geëvolueerd. Vervolgens kunt u deze verschillen tussen verschillende bloemsoorten identificeren. Hier zijn enkele feiten over bloemen die u misschien niet kent.
Bestuivers

Wat is een bestuiver? Een wezen dat stuifmeel van de ene bloem naar de andere verplaatst, meestal via een proces dat bestuiving wordt genoemd. Bijen, vlinders, kolibries, motten en sommige soorten kevers behoren tot de meest voorkomende bestuivers van bloemen. Andere soorten zijn wespen en vliegen. Deze wezens voeden zich met de nectar en stuifmeel van bloemen en andere planten, en ze helpen bloeiende planten zich voort te planten. Door uzelf voor te lichten over de soorten bestuivers die bloemen bezoeken, kunt u deze insecten naar uw tuin lokken.
Bloem delen

Bloemdelen omvatten de kelkblaadjes, bloembladen en stigma. Ze zijn meestal verbonden aan de basis van de bloem. De kelkblaadjes zijn groen of geel en dienen ter bescherming van de zich ontwikkelende bloemknop. De kelkbladen bevatten mannelijke geslachtscellen, daarom worden ze stuifmeel genoemd. Stuifmeelkorrels zijn voedzame eiwitten die tijdens de bestuiving door de wind en het water worden meegevoerd. Het stigma is de kleverige buitenste laag van de bloem.
Evolutie van bloeiende planten

Om te begrijpen hoe bloemen evolueerden, moeten we eerst kijken naar de evolutionaire geschiedenis van bloemen. Bloeiende planten zijn neven van bestaande gymnospermen. Maar fylogenetische analyse van de bloeiende plantengroep onthult dat deze planten geen overblijfsel zijn van vroeger leven, aangezien een aantal genetische mutaties hun morfologie hebben veranderd. In feite zijn deze planten naaste verwanten van bestaande gymnospermen, waaronder mossen en algen.
Variaties in bloemstructuur

Bloemmorfologie omvat tal van parameters, waaronder het aantal bloembladen en meeldraden, grootte, kleur en vorm. Deze eigenschappen zijn vaak erfelijk. Sommige bloemen hebben bijvoorbeeld enkele bloembladen, terwijl andere er meerdere hebben. Bloemorganen worden ook door verschillende genen aangestuurd, dus sommige bloemen hebben veel delen per krans. Bloemstructuren kunnen ook variëren op basis van hoeveel ervan zichtbaar zijn. Hier zijn enkele voorbeelden van de verschillende soorten bloemen.
Functies van een bloem

Het buitenste deel van een bloem staat bekend als een kelk, een gemodificeerd blad dat de reproductieve delen van de bloem omringt. Bloemblaadjes, of de onderste, kleurrijke delen van een bloem, zijn aan de kelk bevestigd door een buis die bekend staat als een filament. Bloemblaadjes hebben twee hoofdfuncties: het aantrekken van bestuivers en het beschermen van de voortplantingsdelen tegen schade. Ze zijn gemaakt van verschillende materialen en de structuur is bij elke bloem anders.
Giftige bloemen

Giftige bloemen zijn mooi om naar te kijken en kunnen een mooie decoratie zijn, maar ze mogen nooit in de buurt van kinderen of huisdieren worden achtergelaten. Als u per ongeluk een van deze bloemen aanraakt, zoek dan onmiddellijk medische hulp. Hoewel u misschien niet meteen symptomen voelt, is het beter om veilig te zijn dan sorry. Hopelijk heeft dit artikel u geholpen om veilig voor uw bloemen te zorgen. Lees verder om meer te weten te komen over hoe giftige bloemen eruit zien en hoe je ze kunt vermijden.